Můžete se kdykoli odhlásit.
Česká pošta - Balíkovna: 55 Kč (do 15kg)
Zásilkovna výdejní místo pouze do hmotnosti 5 kg ČR: 79 Kč
Zásilkovna na adresu ČR: 119 Kč
Česká pošta na poštu: 99 Kč (do 15kg)
Česká pošta balík do ruky: 129 Kč (do 15kg)
Osobní odběr po domluvě: Táborská 1187, Černošice 252 28
Objednávky ze SR do Zásielkovne nad 120 EUR ZDARMA
Zásielkovňa výdejní místo SR: 4,6 EUR
Zásielkovňa na adresu SR - kurýr: 7.2 EUR
Platba:
Bezhotovostní převod ČR/SR, QR kod pouze ČR: 0 Kč
Dobírka: 30 Kč/ 1,28EUR
- Úvod
- Novinky
Agia Triada je klášter, který se nachází v regionu Chania na ostrově Kréta v Řecku. Je to klášter řecké pravoslavné církve a je zde také muzeum. Agia Triada byl postaven v 17. století na místě bývalého chrámu. Mniši zde produkují a prodávají víno a olivový olej. Muzeum kláštera obsahuje vzácné spisy a ikony sv. Jana Teologa z 16. století.
Klášter vyrábí jedinečný extra panenský olivový olej. Tento olivový olej je a výsledkem kombinace stoletých olivovníků a úrodné půdy, o které se mniši sami starají a olivy pro lisování tohoto oleje pečlivě vybírají. Olivy se sbírají ručně a lisují se bezprostředně po sběru. Tímto se získá velmi jemný olej.
Bio extra panenský olivový olej nebo Extra panenská kategorie Superior olivový olej získaný přímo z oliv Koroneiki lisováním za studena a to výhradně mechanicky. Má velmi lahodnou chuť, mimořádnou jemnost a nádherně voní.
Vinný ocet z vína Marouva je vyroben z vyzrálého vína Marouva z Chanie. Při výrobě se nechává rok uležet v dubových sudech, což vede k jedinečné chuti. Díky své chuti se dokonale hodí nejen do salátů, ale také do nejrůznějších pokrmů. V nabídce naleznete také Balzamikový ocet s tymiánovým medem a Balzamikový ocet.
Karobový sirup je 100% přírodní produkt nazývaný krétské černé zlato. Karob (svatojánský chléb) je chutnou alternativou kakaa. Pochází ze stromu s názvem rohovník obecný, který roste hlavně na Středním východě. Má sladkou, čokoládovou chuť. Je to přírodní sladidlo a lze jej použít při pečení do koláčů, při přípravě studených nebo teplých nápojů, do jogurtů nebo cereálií.
Hroznový sirup Petimezi se vyrábí z hroznového moštu varem. Má jedinečnou sladkou chuť a používá se jako přírodní sladidlo, při pečení nebo vaření.
Salesiánské středisko mládeže České Budějovice vstoupilo svým projektem „Salesiánský med“ do nových vod, a rozšířilo tak své výchovné a vzdělávací působení.
Projekt Salesiánský med žil v myšlenkách současného ředitele salesiánského střediska Ondřeje Trojka už od roku 2013. „Nápad se zrodil v rámci jednoho kurzu, kterého jsem se zúčastnil a musím přiznat, že prvotní nadšení bylo více znát na ostatních účastnících kurzu než na mně samotném. Myšlenka ve mně postupně zrála, čekala na správný okamžik a vhodné lidi,“ vysvětluje.
Letošní včelařská sezóna je považována za jednu z nejhorších a nejtěžších za poslední desítky let. Historie salesiánské práce ale už od svých počátků ukazuje, že žádné začátky nejdou tak hladce, jaká byla představa, jsou vždy těžké a náročné. Stejně tak ani salesiánský med nemá na růžích ustláno. Přesto jsme 8. prosince spustili prodej prvního Salesiánského medu, kvalitního, poctivého a originálního produktu, mimo jiné s ambicí zrodu nového finančního zdroje, který umožní realizovat práci s mladými v Salesiánském středisku mládeže v Českých Budějovicích.
Jeho zakoupením lidé kupují více než jen med, kupují příběh, který díky nim můžeme psát do srdcí mladých lidí.
V rámci podpory města České Budějovice jsme mohli koupit nejen nezbytné včelařské vybavení, ale také dětské včelařské kombinézy, a umožnit tak dětem několik návštěv přímo ve včelnici. Pro mnohé z nich to bylo první seznámení se s včelařením a životem včel. Jejich rozzářené oči a jiskra v nich nad otevřeným úlem s možností pozorovat práci dělnic, trubců a samotné včelí královny nás utvrzuje, že jdeme dobrý směrem.
Příběh salesiánského medu je spojen s řadou ochotných lidí, kteří se na něm podílejí, ať už zaměstnanců Salesiánského střediska mládeže Č. Budějovice, členů místního společenství Salesiánů spolupracovníků, našich kamarádů a kamarádů jejich kamarádů. A to nás na našem včelaření baví nejvíce, jak nás příběh medu spojuje a obohacuje. Neodmyslitelnou součástí Salesiánského medu jsou také děti a mladí, kteří mají možnost se stát (alespoň na krátký čas) včelaři a poznat jak včely, tak samotné včelařské povolání zblízka.
V počátcích Oratoře Dona Boska považovalo okolí jeho nápady a práci s mladými za bláznovství. Možná je českobudějovické salesiánské středisko v podobné pozici. Věříme ale, že se stáváme součástí něčeho nového a že za pár let bude náš Salesiánský med oblíbený a dostupný k zakoupení jak v celé ČR, tak i v samotném italském Turíně na Valdoccu – kolébce salesiánské rodiny.
„Všechno začalo nenápadně ráno na svátek Neposkvrněné početí Panny Marie, 8. prosince 1841. Téhož roku otevřel v Turíně don Cocchi první oratoř,“ vzpomíná ve svých pamětech zakladatel salesiánů Don Bosko a přidává: „Klekl jsem si a pomodlil se Zdrávas Maria.“ Po pětačtyřiceti letech pak svým salesiánům řekl: „Všechny dary, které nám dalo nebe, jsou ovocem onoho prvního Zdrávas Maria, které jsem se modlil vroucně a s přímým úmyslem.“
Stejně jako Don Bosko před 179 lety vstupují českobudějovičtí salesiáni do nové etapy, tentokrát spojené s včelařením.
Zdroj: https://www.sdb.cz/novinky/salesiansky-med-z-ceskych-budejovic/