Můžete se kdykoli odhlásit.
Objednávky v ČR nad 2 000 Kč ZDARMA
Zásilkovna výdejní místo ČR: 65 Kč (délka doručení: 1-3 dny)
Česká pošta na poštu: 99 Kč
Česká pošta balík do ruky: 129 Kč (délka doručení: 1-5 dnů)
Objednávky ze SR do Zásielkovne
nad 100 EUR ZDARMA
Zásielkovňa výdejní místo SR: 4,30 EUR
Zásielkovňa na adresu SR - kurýr: 6,68 EUR
Platba:
Bezhotovostní převod: 0 Kč
Dobírka: 30 Kč/ 1,18 EUR
- Úvod
- Dobro-Ty sladké
- Džem výběrový - Rebarbora a jahody 370g
Džem výběrový - Rebarbora a jahody 370g

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Související zboží3
- Džem výběrový - Rebarbora a jahody 370gskladem139 Kč
Složení: rebarbora (32,7 %), jahody (17,6 %), třtinový cukr, jablečný pektin, citronová šťáva. Na 100g výrobku bylo použito 50g ovoce. Obsah cukru 60g na 100g džemu. Bez barviva a konzervantu.
Průměrný obsah živin ve 100 g: Energetická hodnota: 1110 kJ / 261 kcal. Tuky < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: < 0,1 g. Sacharidy: 64 g, z toho cukry: 60 g. Bílkoviny: 0,4 g. Sůl: 0,04 g.
Rebarbora má velký obsah jablečné a citronové kyseliny, zato malý obsah vitaminu C. Na druhou stranu je to výborný zdroj vitaminů skupiny B. Má mnoho niacinu dobrého pro krevní oběh a energii buněk, dále kyseliny pantotenové pro zdravou pokožku a vlasy. Obsahuje kyselinu listovou důležitou pro krvetvorbu a posílení nervové soustavy. Je velmi bohatá na vápník, látku nezbytnou pro stavbu kostí, dále obsahuje mangan a draslík, který podporuje vylučování vody z těla a v neposlední řadě je tu hodně vlákniny, která zbavuje organismus jedů. Opatrně ji konzumujeme, pokud máme problémy se žaludečními kyselinami a podrážděnou sliznicí žaludku a při náchylností k průjmu.
Jahody jsou velmi bohatým zdrojem vitamínu C. Jeho obsah je srovnatelný s citrusovými plody. V závislosti na odrůdě může dosahovat od 40 do 90 mg / 100 g plodu. Vyjma vysokého podílu vitamínu C jsou také bohatým zdrojem vitamínu A, B, E a organických kyselin (jako např. kyseliny jablečné, citrónové, chininové, šťavelové, salicylové či ellagové, která působí v prevenci nádorových chorob. Organické kyseliny jsou důležitým faktorem udávající typickou a charakteristickou vůni a chuť. Jahoda obsahuje také lehce stravitelnou vlákninu, což umožňuje snadné další tepelné zpracování. Z minerálních látek je v jahodě zastoupen převážně draslík,
zinek, hořčík, síra, vápník a pak některé netypické prvky jako je bór, fluór, kobalt či molybden. Jsou také výrazným zdrojem tekutin, jelikož plody jsou tvořeny z 87 % z vody. Oproti ostatním druhům ovoce obsahují malý podíl přírodních cukrů. Dále podporují metabolismus, vylučování, snižují nachlazení, pomáhají při léčbě chorob srdce.